Vester Nebel å slippes løs, 20. juni 2008
Pænt fremmøde fredag eftermiddag d. 20. juni. Flot vejr med en frisk vind.
Først blev der holdt taler. Og så blev der åbnet for vandet. Langsomt fyldtes åens nye løb. Vandet var uklart til at starte med. Det fortog sig dog og sidst på eftermiddagen var vandet klaret noget op. Hvilket også kan ses på nogle af de sidste billeder i galleriet nedenfor.
Den friske vind gjorde det støjer meget på mine video- og lydoptagelser fra dagen.
Spids ørerne og lyt til Verners W. Hansens tale her. Verner er formand for Kolding Sportsfiskerforening og Danmarks Sportsfiskerforbund.
Min lille video viser vandet komme ind i åens nye løb. Forvent ikke at det fosser ind med enorme vandmasser. I lang tid har der kun været ganske lidt nedbør og Vester Nebel å har lav vandstand. Efterhånden som bredden vokser til og der kommer vegetation i åen vil dette stemme noget og der vil være en højere vandstand. Naturen skal have sin tid.
En anden video optaget omkring kl. 18 viser der allerede er en ganske pæn vandføring. Så rigeligt der sagtens kan trække fisk op igennem åens nye løb. F.eks. havørreder; de første er allerede i åen nedenfor. De begynder såmænd at komme ind fra fjorden allerede i foråret. Og de vil uden tvivl trække langt op i Vester Nebel. Og det med lethed nu en 90-årig forhindring er væk.
 
Lars Østergaard Jensen har skrevet et referat om den store begivenhed. Du kan læse det her (Du ledes videre til en side
på Danmarks Sportsfiskerforbunds hjemmeside)
 
Genopretningen af Vester Nebel å; oversigt
Jeg tog mange billeder og har valgt at udgive hovedparten af dem; klik på dem du gerne vil se i en større udgave. God fornøjelse!